Vooruit: socialistisch dagblad

484 0
close

Pourquoi voulez-vous rapporter cet article?

Remarques

Envoyer
s.n. 1918, 11 Janvrier. Vooruit: socialistisch dagblad. Accès à 23 juin 2024, à https://nieuwsvandegrooteoorlog.hetarchief.be/fr/pid/cn6xw48x11/
Afficher le texte

Over deze tekst

Onderstaande tekst is geautomatiseerd gemaakt met OCR (Optical Character Recognition). Deze techniek levert geen 100% correct resultaat op. Dit komt mede doordat oude drukken moeilijker te lezen zijn met software dan moderne. Dat betekent dat er onjuiste tekens in de tekst kunnen voorkomen. Er wordt gewerkt aan verbetering van de OCR software.  

mm wSSm\u«m mx>g*iv-wimiixmm 3 centiffv/ieii iter nttmme* 34* Jsar « fó. flO fH-ii»® 1» Januari *S*t8 Orgaan der Belgische WerkliedenpartH. — Verschijnende alle dag*en. Drukster nitgeefster fktm MaaUch HEI LICHT. Besi. P De Visck, L&iebgrg Gent - Red. Adm Hougpoort^ 2fr. Gent Ds iCoilaktivistisslie «plossiiig m M tefssMppÉjR vraagstuk Jules Guesde. — De Kamer zaJ. mjj het recht laten wedervaren, dat, telkens ik op de tribuun ben gestegen, ik altijd binnen de swestie die aan de dagorde stond, ben gebleven. Indien ik er toe geleid ben, tot tweemaal toe reeds, van onze leerstellingen uiteen te zetten, dan is b telkens geweest ten gevolge van ondervragingen, gedaan met de toestemming der Kamer en met de mijne, in het debat dat voor U open was. ik wil getrouw blijven aan dezen regel die ik tot hiertoe gevolgd heb, voor de waardigheid der Kamer en voor deze van mrj zelve. Maar, aangezien er voor de derde maai eene ondervraging gericht wordt tot dq socialistische partij, juist alsof wij reeds aan het bewind waren en op de ministefieele banken zaten — die nu ledig zijn —, wil ik, alvorens mijn amendement over het acbturenwerk ta verdedigen, antwoorden op de aanvallen die hier gericht zijn tegen de kollektivistische oplossing van het maatschappelijk vraagstuk (Zeer wel I Zeer wel I I san de uiterste linkerzijde). I Na M. Bouge, na M. De Mun, kregen wij ld Deschanel.... Eet socialisme moet wel hard zijn om het neer te vellen ; men moet met verscheidenen zijn om gelijk te halen tegenover, wat II. Deschanel zelve beschouwde, als een algemeen verschijnsel. Voor wat aangaat de nieuwe kritiek, twee dagen geleden hier op dezelfde plaats gedaan, zou ik er mij toe kunnen bepalen van M. Deschanel tot M. 4ynard te verzenden. Deze laatste heeft tijdens de redevoering T*n M. Deschanel het woord gevraagd. Hij zal, dat is klaar, de oude staatshuishoudkunde verdedigen — de eenige die men kende tot dinsdag laatst — tegen de beschuldigingen waarvan zij het voorwerp geweest is. M. Deschanel heeft U van deae Staathuishoudkunde gezegd, dat zij reene reden van bestaan meer had, dat zij versleten was. gelijk overigens het socialisme of het kollektivisme, die sedert Karl Mars daar maar de verïengenis van waren, de natuurlijke en wettige zonen. M. Adrien de MontebeJlo. — Het is een paradox ! M, Paul Deschanel. — Gy geeft onjuist mijne woorden weer. Jules Guesde. — Ik weet niet of het een paradox is; _ ik weet alleenlijk dat deze bevestiging hier op de tribuun is gedaan. M. Paul Deschanel. — Neen 1 Jules Guesde. — Men heeft aan Marx verweten van den laateven der Staafchuishoudkundigen te zijn. Ehwel, ja, wij beroemen er ons op van met Marx het laatste ■woord dier staathuishoudkunde te zijn, die overeenstemt mot eene maatschappelijke ora&eering, (Ho met zijn koïl-ekt-ivistiEch eiaddoel nieuwe vorschyneelen Zal does Ontstaan,^ die verschillend te klasseeren zullen zijn en geklasseerd zullen worden, om

Over deze tekst

Onderstaande tekst is geautomatiseerd gemaakt met OCR (Optical Character Recognition). Deze techniek levert geen 100% correct resultaat op. Dit komt mede doordat oude drukken moeilijker te lezen zijn met software dan moderne. Dat betekent dat er onjuiste tekens in de tekst kunnen voorkomen. Er wordt gewerkt aan verbetering van de OCR software.  

Il n'y a pas de texte OCR pour ce journal.
Cet article est une édition du titre Vooruit: socialistisch dagblad appartenant à la catégorie Socialistische pers, parue à Gent du 1884 au 1978.

Bekijk alle items in deze reeks >>

Ajouter à la collection

Emplacement

Périodes